آموزش باغبانی

آموزش کاشت بذر توت فرنگی

کاشت بذر توت فرنگی

توت فرنگی یک میوه تابستانی محبوب است و اسموتی ها و بستنی های آن اغلب خوشمزه هستند. اگر دوست دارید کاشت کنید، می توانید آن را به راحتی در گلدان و در باغچه خود پرورش دهید. در این مقاله به تئوری کاشت میوه و مراحل آن پرداخته و شرایط لازم برای کاشت بذر توت فرنگی را نیز ذکر کرده ایم، با ما همراه باشید. همچنین برای خرید بذر توت فرنگی می توانید به سایت نهالستان باغ نت روی لینک کلیک کنید.

مراحل کاشت بذر توت فرنگی

در این فصل روش کاشت بذر توت فرنگی را توضیح داده ایم و با آموزش گام به گام این فصل می توانید این گیاه را به راحتی در منزل و در ظرف و باغچه پرورش دهید.

تهیه بذر توت فرنگی: در مرحله اول باید انواع بذر توت فرنگی را بشناسید و بهترین بذر را برای کاشت بیابید.

تهیه خاک مناسب: کاشت توت فرنگی در گلدان به خاک سبک و نرم نیاز دارد، زیرا گلدان آب اضافی را جذب کرده و آب لازم را در خاک حفظ می کند. همچنین، برای رشد بذر توت فرنگی در باغ خود، به خاکی نرم و غنی شده با کود باغی کوچک نیاز دارید.

آبیاری کاشت: آبیاری کنید تا خاک گلدان کمی مرطوب شود. سپس با انگشتان خود سوراخ هایی به عمق 3 تا 6 میلی متر در خاک ایجاد کنید تا بذرها را بکارید. برای کاشت بذر توت فرنگی در باغچه باید ناحیه مورد نظر را کمی آبیاری کنید تا خاک مرطوب شود و با استفاده از بیل خاک را مرطوب کنید و چندین سوراخ در خاک باغچه به عمق 7 تا 16 میلی متر ایجاد کنید.

کاشت: برای هر سوراخی که برای کاشت بذر توت فرنگی حفر می کنید، باید چهار دانه توت فرنگی در هر سوراخ قرار دهید. بعد از کاشت بذرها را با خاک بپوشانید. پس از کمی پوشاندن باید فشار داده شود تا خاک تراکم کمی داشته باشد تا بذرها به راحتی از خاک خارج شوند.

نایلون و آبیاری: زمانی که خاک کمی فشرده شد، خاک داخل گلدان را چهار بار با آبپاش اسپری کنید. همچنین، باغ را با آبپاش آبیاری کنید، بذرها در عمق بیشتری در باغ کاشته می شوند، بنابراین نسبت به گلدان به آب بیشتری نیاز دارند. بعد از سمپاشی و آبیاری نوبت به پوشاندن مزارع می رسد. زیرلایه را با کاپرون یا سلفون شفاف بپوشانید و سوراخ های کوچکی روی آن ایجاد کنید. این باعث حفظ رطوبت و ایجاد دمای مناسب برای پخت می شود. (هر روز خاک را از نظر خشکی چک کنید و در صورت از بین رفتن رطوبت گلدان و باغچه را به آرامی آبیاری کنید)

گلدان را در محیط مناسب نگهداری کنید: گلدان را باید دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. محیط مناسب برای گلدان، مکانی است که نور مستقیم نداشته باشد. بعد از 10 روز نگهداری گلدان، بذر جوانه می زند. (کلید کاشت بذر توت فرنگی در باغ، کاشت بذر در فصل مناسب است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.)

جوانه زنی بذر و مراقبت: همانطور که گفته شد بعد از 10 روز بذرها جوانه می زنند. جوانه های جدید توت فرنگی بسیار ضعیف و شکننده هستند. برای اینکه جوانه ها سریعتر رشد کنند باید گلدان را به مدت 20 روز در محیط گرم و مرطوب نگهداری کنید. در طی یک دوره 20 روزه، به تدریج پلاستیک را از گلدان خارج کنید تا به جوانه های بذر آسیب نرسانید. بذرهای کاشته شده در باغ حدود 10 تا 17 روز جوانه می زنند. پس از دو هفته پوشش محل کاشت را بردارید تا به جوانه های باغ شوک وارد نشود.

مواد و شرایط لازم برای کاشت بذر توت فرنگی

در این قسمت از آموزش کاشت بذر توت فرنگی تجهیزات و شرایط لازم را توضیح می دهیم. از آنجایی که شاخه های توت فرنگی شکننده هستند، باید بدانید که چگونه این گیاه را پرورش دهید.

گلدان و خاک: برای کاشت بذر توت فرنگی در گلدان می توان از گلدان سرامیکی 20 سانتی متری استفاده کرد، زیرا خاک را برای گیاه مرطوب نگه می دارد و اندازه مناسبی برای پرورش نهال تابستانی دارد. همچنین می توانید کمپوست و پرلیت را به خاک اضافه کنید. پرلیت حتی پس از خشک شدن نیز رطوبت خاک را حفظ می کند و کمپوست خاک را با مواد مغذی غنی می کند. (اگر از گلدان های سفالی استفاده می کنید، حتما خاک خود را با پرلیت و کمپوست مخلوط کنید).

خاک باغ باید برای کاشت آماده باشد، بنابراین ابتدا خاک را کنده و مواد مغذی را به آن اضافه کنید. بهتر است قسمتی از خاک باغ را برای کاشت بدون علف های هرز و دمای بالا انتخاب کنید.

کود: در زمان گلدهی و باردهی، گیاه بیش از هر زمان دیگری به کود و مواد غذایی نیاز دارد. هنگامی که بذر رشد کرده به اندازه کافی رشد کرد تا به مرحله گلدهی برسد، باید مقداری کود باغی به محیط رشد اضافه کنید تا گیاه تقویت شود. در غیر این صورت ممکن است میوه های گیاه بی مزه و بی رنگ باشند، بنابراین کوددهی لازم است.

پلاستیک. پلاستیک برای حفظ رطوبت بسیار مفید و مهم است. همچنین برای پوشاندن مایع منی به پلاستیک نیاز دارید. گلدان به پلاستیک یا سلفون معمولی نیاز دارد و نایلون گلدار انتخاب خوبی برای باغچه است.

آب و اسپری: همانطور که در بالا خواندید. در ابتدای کاشت باید کمی آب به گلدان بدهید. بعد از کاشت وقتی آبیاری می کنید باعث غلتیدن بذر می شود که برای جوانه زنی بسیار مفید است. آبیاری بعد از کاشت به تعداد بذر و محل بستر بستگی دارد، بنابراین آبیاری را طبق این اصول انجام دهید.

چه زمانی بذر توت فرنگی بکاریم؟

توت فرنگی در چهار مرحله رشد می کند، باید زمان کاشت بذر توت فرنگی را بدانید، زیرا ممکن است گیاه در زمستان به دلیل تغییرات دما رشد نکند یا از بین برود.

مرحله اول رانر: در این مرحله گیاه بوته جدیدی تولید کرده و آن را تکثیر می کند

مرحله دوم رویشی : در این مرحله گیاه سر و ریشه را توسعه می دهد.

مرحله سوم گلدهی: در این مرحله تعداد میوه هایی که گیاه می خواهد رشد کند مشخص می شود.

مرحله چهارم زایشی: در این مرحله گیاه به گل و میوه تبدیل می شود.

در طی مرحله پخت، گیاه دستکش مخصوص خود را تولید می کند. همچنین هنگامی که این دستکش با خاک و رطوبت تماس پیدا می کند، پایه جدیدی (بوته) تولید می کند.

در مرحله رویشی گیاه به روزهای طولانی و نور بیشتری نیاز دارد، در این مرحله گیاه پس از رفع نیاز شروع به رشد سر و ریشه می کند. همچنین به نیترات و فسفر نیاز دارد.

در مرحله گلدهی، گیاه به مواد مغذی و مقدار زیادی پتاسیم نیاز دارد. این گیاه برای گلدهی به نور کمتری نیاز دارد.

گیاه در دوره رویشی یا باردهی تمام گلهایی را که در دوره قبل تولید کرده بود تبدیل به میوه می کند و به انواع ریزمغذی های خاک نیاز دارد.
فصل کاشت بذر توت فرنگی و زمان مناسب کاشت آن باید طبق این مراحل انتخاب شود. بهترین زمان برای کاشت اواسط پاییز یا اواخر زمستان است زیرا در این مواقع گیاه تمام نیازهای نوری خود را برطرف می کند. همچنین می توانید فصل بهار را برای کاشت انتخاب کنید. در این فصل روزها بیشتر از پاییز و زمستان است.

توجه داشته باشید که این گیاه در اواخر پاییز به خواب زمستانی می رود و در اوایل بهار بیدار می شود. اگر در اوایل پاییز بکارید، می توانید در اواخر بهار برداشت کنید و اگر در اواسط زمستان بکارید، می توانید در اواخر تابستان برداشت کنید. فیلم آموزش کاشت بذر توت فرنگی می تواند اطلاعات کاملی برای برداشت این محصول در اختیار شما بگذارد.

متشکریم که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. برای مشاوره و خرید می توانید با کارشناسان سایت باغ نت در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *