معرفی گیاه شاهی
شاهی یکی از سبزیجاتی است که از نظر شرایط محیطی و نوع خاک انتظار زیادی ندارد. در هر نوع خاکی رشد می کند و از آنجا که به رطوبت زیادی نیاز دارد، خاک های قوی، مرطوب، رسی و ماسه ای مناسب ترند. آبیاری در این سبزی به طور مداوم و روزانه انجام می شود و خاک کرت هرگز نباید خشک شود.
شاهی گیاهی یکساله با نام علمى Lepidium sativum که به خانواده چلیپائیان (Crucifereae) تعلق دارد. این گیاه حدود 20 تا 30 سانتی متر طول دارد. منشا آن به منطقه وسیعی از مصر تا تبت نسبت داده می شود و سابقه کشت آن به 2000 سال پیش برمی گردد.
در این مقاله شما را با اصول کامل نحوه کاشت شاهی آشنا میکنیم.
برای مشاهده انواع گل و گیاهان و خرید نهال می توانید به سایت باغ نت مراجعه کنید.
گیاه شناسی شاهی
شاهی گیاهی یکساله با نام علمى Lepidium sativum که به خانواده چلیپائیان (Crucifereae) تعلق دارد. بوته اش به ارتفاع حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر است. منشا آن به منطقه وسیعی از مصر تا تبت نسبت داده می شود و سابقه کشت آن به 2000 سال پیش برمی گردد. برگها و ساقه های آن سبز روشن و گلها به رنگ صورتی روشن یا سفید با برگهای بیضی شکل و طعم آن تیز و سرشار از مواد معدنی K. و Ca ، P. ، I. ، Fe و ویتامین های C. و A. Is است.
از برگهای بدون مو و دندان آن برای تغذیه انسان استفاده می شود. گلهای آن صورتی روشن یا سفید ، میوه آن بیضوی مدور ، به طول 5 تا 6 میلی متر و عرض 3 تا 4 میلی متر است و دارای برگ های بالدار قابل توجه است. نوع اتومبیلی که به چشمه ها ، برگها یا نهرهایی می روید که آب آنها تمیز باشد. سبزیجات شاهی را می توان خیلی راحت کاشت و آماده برداشت خیلی راحت و سریع است. این گیاه برای روش هیدروپونیک (رشد و نمو گیاه در آب) نیز مناسب است. قسمتهای قابل استفاده شاهی شامل ریشه ، برگ و دانه های شاهی است.
نیازهای اکولوژیک شاهی
شاهی یکی از سبزیجاتی است که از نظر شرایط محیطی و نوع خاک انتظار زیادی ندارد. در هر نوع خاکی رشد می کند و از آنجا که به رطوبت زیادی نیاز دارد ، خاک های قوی ، مرطوب ، رسی و ماسه ای مناسب ترند. آبیاری در این سبزی به طور مداوم و روزانه انجام می شود و خاک کرت هرگز نباید خشک شود. محصول به برگهای جدید بریده می شود یا گیاه کاملاً قطع می شود. این گیاه در برابر سرما مقاوم است.
نحوه کاشت شاهی
روش تکثیر شاهی
بذرهای شاهی به دلیل ظرافت با شن و ماسه باد مخلوط می شوند و در مناطق معتدل، اواخر زمستان و اوایل بهار، با دست و بطور خطی در قطعه هایی که قبلاً با خاک مناسب و نیمه سبک تهیه شده اند ، کاشته می شوند و سپس روی زمین با حیوانات کود کشاورزی. آنها کاملاً پوسیده، پوشیده و آبیاری شده اند. وقتی گیاه به اندازه کافی رشد کرد و جا افتاد ، باید روی هر ردیف در فواصل منظم 15 سانتی متر نازک شود. مقدار بذر مورد نیاز برای 10 متر مربع 10 گرم است.
آفات و بیماری های شاهی
علت زرد شدن برگ های شاهی :
بعد از جوانه زنی زیاد آبیاری کنید و وقتی رطوبت خاک کم است به طور معمول آبیاری کنید.
آبیاری کم، گرما و هوای خشک
تخلیه ناکافی خاک و گلدان هایی که اجازه خروج آب اضافی را نمی دهند.
آفات
علت سبز نشدن بذر سبزی شاهی :
خواص درمانی شاهی
روش کاشت شاهی در گلدان ، کاشت شاهی در اب ، روش کاشت شاهی برای سبزه عید ، فیلم کاشت شاهی در گلدان ، فصل کاشت شاهی ، کاشت سبزه شاهی در خاک ، صفر تا صد کاشت شاهی ، فیلم کاشت شاهی در گلدان ، روش کاشت شاهی برای سبزه عید ، کاشت شاهی در سبد میوه ، کاشت شاهی در باغچه ، فیلم کاشت شاهی در باغچه ، روش کاشت شاهی در گلدان ، کاشت شاهی در خاک برای عید ، صفر تا صد کاشت شاهی ، کاشت شاهی در باغچه ، کاشت شاهی برگ پهن ، روش کاشت شاهی در گلدان ، فیلم کاشت شاهی در گلدان ، کاشت سبزی در اب ، عمق کاشت شاهی ، کاشت سبزه شاهی در خاک ، علت زرد شدن سبزی شاهی ، فصل کاشت شاهی ، نحوه کاشت شاهی ، روش کاشت شاهی در گلدان ، شرایط کاشت بذر شاهی ، عمق کاشت شاهی ، فیلم کاشت شاهی ، فیلم کاشت شاهی در گلدان