آموزش باغبانی

تعویض گلدان در منزل ( راهنمای جامع )

آموزش تعویض گلدان

تعویض گلدان در منزل

اول از همه، باید یه گلدون مناسب انتخاب کنی. گلدون جدید باید یه سایز بزرگتر از گلدون قبلی باشه، به طوری که فضای کافی برای ریشه های گیاه داشته باشه. اگه گلدون خیلی بزرگ باشه هم ممکنه به گیاه آسیب برسه، پس باید سایز گلدون رو با دقت انتخاب کنی. همچنین باید مطمئن بشی که گلدون جدید دارای زهکشی مناسبی باشه تا آب اضافی بتونه به راحتی خارج بشه. این کار باعث میشه که ریشه های گیاه در محیط مرطوب و سالم قرار بگیرن.

بعد از اینکه گلدون جدید رو آماده کردی، باید خاک اطراف ریشه های گیاه رو به آرومی شل کنی تا بتونی گیاه رو از گلدون قبلی بیرون بکشی. سعی کن ریشه ها رو آسیب نرسونی چون ریشه ها خیلی مهم هستن و باید سالم بمونن. بعد از اینکه گیاه رو از گلدون قبلی بیرون آوردی، می تونی اضافه خاک رو از دور ریشه ها پاک کنی. حالا گیاه رو تو گلدون جدید بذار و خاک اطرافش رو به آرومی فشار بده تا جا بیفته. بعد آبش بده تا خاک نشست کنه و گیاه به محیط جدید عادت کنه.

اگر به دنبال خرید نهال و گل و گیاه های آپارتمانی هستید سایت باغ نت یکی از بهترین های این حوزه است که می توانید از آن خرید کنید.

 

زمان تعویض خاک گلدان

معمولا بهتره که هر سال یا هر دو سال یک بار، خاک گلدون گیاهت رو عوض کنی. این کار باعث میشه که خاک همیشه مغذی و سالم باشه و گیاهت بتونه به خوبی رشد کنه.

اگه متوجه شدی که خاک گلدون کهنه و فرسوده شده، یا اینکه رشد گیاهت کند شده، این نشونه خوبیه که باید خاک رو عوض کنی. همچنین اگه خاک به طور مداوم خیلی سریع خشک میشه، این هم میتونه نشونه ای از فرسودگی خاک باشه.

وقتی میخوای خاک رو عوض کنی، اول باید گیاه رو از گلدون بیرون بکشی. بعد خاک قدیمی رو به آرومی از ریشه ها جدا کن. سعی کن ریشه ها رو آسیب نرسونی.

حالا گیاه رو تو گلدون جدید که با خاک مغذی و تازه پر شده قرار بده. خاک اطراف ریشه ها رو به آرومی فشار بده تا جا بیفته. در آخر هم گیاه رو آبیاری کن تا خاک نشست کنه.

بعد از تعویض خاک، برای مدت 1-2 هفته آبیاری رو کمتر انجام بده تا گیاه به محیط جدید عادت کنه. بعد از این مدت، می تونی به روال عادی آبیاری برگردی.

 

زمان آبیاری بعد از تعویض گلدان

بعد از اینکه گیاه رو تو گلدون جدید قرار دادی، باید حدود 1-2 هفته صبر کنی تا گیاه به محیط جدید خودش عادت کنه. تو این مدت، آبیاری رو به حداقل برسون و فقط زمانی که خاک کامل خشک شده باشه، گیاه رو آب بده.

این کار به این دلیله که وقتی گیاه رو جای جدید میذاری، استرس میکشه و باید ریشه هاش رو تو خاک جدید جا بندازه. اگه تو این مدت زیاد آبش بدی، ممکنه ریشه هاش پوسیده بشن و به گیاه آسیب برسه.

بعد از 1-2 هفته که گیاه به محیط جدید عادت کرد، می تونی آبیاری رو برگردونی به حالت عادی. یعنی هر موقع که خاک تا حدودی خشک شد، گیاه رو آب بده. این جوری گیاه خوب رشد می کنه و سالم میمونه.

پس خلاصه، بعد از اینکه گلدون گیاهت رو عوض کردی، 1-2 هفته آب دادنش رو کم کن، بعدش برگرد به روال عادی.

 

تعویض گلدان

 

بعد از تعویض گلدان چه کودی استفاده کنیم؟

معمولا بهترین کود برای گیاهی که تازه گلدونش رو عوض کردی، کودهای آلی و طبیعی هستن. این نوع کودها مواد مغذی رو به آرومی و به صورت تدریجی در اختیار گیاه قرار میدن و باعث میشن که گیاه بتونه به خوبی رشد کنه.

کودهای مایع یا کودهای دانه ای آلی مثل کمپوست، ورمی کمپوست یا کود گاوی پوسیده گزینه های خوبی هستن. این کودها رو می تونی بعد از تعویض گلدان و هر 2-3 ماه یک بار به خاک اضافه کنی.

همچنین می تونی از کودهای شیمیایی مخصوص گیاهان آپارتمانی هم استفاده کنی. این کودها به صورت محلول در آب به گیاه داده میشن و باعث تقویت رشد گیاه میشن. اما باید مراقب باشی که از مقدار مناسب استفاده کنی تا به گیاه آسیب نرسونی.

در کل، کودهای آلی و طبیعی بهترین گزینه هستن برای بعد از تعویض گلدون. این کودها به آرومی و به صورت مداوم به گیاه مواد مغذی میرسونن و باعث میشن که گیاه بتونه به خوبی رشد کنه و سالم بمونه.

 

بیشتر بخوانید : از بین بردن علف هرز پنجه مرغی

 

هیومیک اسید بعد از تعویض گلدان

هیومیک اسید یه ماده آلی طبیعی هست که می تونه خیلی به گیاهی که تازه گلدونش رو عوض کردی کمک کنه. این ماده باعث میشه که ریشه های گیاه به خوبی رشد کنن و گیاه بتونه مواد مغذی رو به خوبی جذب کنه.

بعد از اینکه گلدون گیاهت رو عوض کردی، می تونی هیومیک اسید رو به صورت محلول در آب به گیاه بدی. اول باید هیومیک اسید رو با آب مخلوط کنی و بعد این محلول رو به خاک اطراف ریشه های گیاه اضافه کنی.

معمولا توصیه میشه که از محلول هیومیک اسید به میزان 1-2 قاشق چایخوری در یک لیتر آب استفاده کنی. این مقدار رو به صورت هفتگی یا هر 10 روز یک بار به گیاه بدی تا ریشه ها به خوبی رشد کنن و گیاه بتونه به محیط جدید عادت کنه.

هیومیک اسید علاوه بر کمک به رشد ریشه ها، باعث بهبود ساختار خاک هم میشه. این ماده آلی خاک رو حاصلخیز تر و نرم تر می کنه و به گیاه کمک می کنه که به راحتی آب و مواد مغذی رو جذب کنه.

پس اگه می خوای بعد از تعویض گلدون، گیاهت رو به سرعت تقویت کنی، استفاده از هیومیک اسید یه گزینه عالی هست. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید باشه عزیزم.

 

قارچ کش بعد از تعویض گلدان

بعد از تعویض گلدان، استفاده از قارچ کش می تونه به گیاه کمک کنه تا به محیط جدید عادت کنه و از بروز بیماری های قارچی پیشگیری کنه. قارچ ها می تونن ریشه ها و ساقه گیاه رو آسیب برسونن و رشد گیاه رو کند کنن.

برای استفاده از قارچ کش، می تونی یک محلول قارچ کش مناسب رو تهیه کنی و به خاک اطراف ریشه های گیاه اضافه کنی. معمولا استفاده از قارچ کش های مایع یا پودری که حاوی مواد مؤثره مثل کاپتان، بنومیل یا تری ادیمورف هستن، گزینه های خوبی هستن.

مقدار استفاده از قارچ کش رو باید طبق دستورالعمل روی بسته بندی محصول رعایت کنی. معمولا توصیه میشه که هر 2-3 هفته یک بار قارچ کش رو به خاک اطراف ریشه ها اضافه کنی تا از بروز بیماری های قارچی پیشگیری بشه.

همچنین به یاد داشته باش که بعد از تعویض گلدان، آبیاری رو به حداقل برسون تا خطر ابتلای گیاه به قارچ ها کاهش پیدا کنه. این کار به همراه استفاده از قارچ کش، به گیاه کمک می کنه تا به محیط جدید عادت کنه و سالم بمونه.

 

پژمرده شدن گل بعد از تعویض گلدان

اولین دلیل پژمردگی گل بعد از تعویض گلدان، استرسی هست که گیاه در این شرایط جدید می کشه. وقتی گیاه رو از گلدون قبلی بیرون میاری و تو گلدون جدید قرار میدی، ریشه ها آسیب می بینن و گیاه نمی تونه به خوبی آب و مواد مغذی رو جذب کنه. این باعث میشه که گل ها پژمرده بشن.

همچنین ممکنه که شرایط آبیاری بعد از تعویض گلدان نامناسب باشه. اگه آبیاری رو زیاد یا کم انجام بدی، باز هم گل ها پژمرده میشن.

برای اینکه از پژمردگی گل ها جلوگیری کنی، باید چند کار انجام بدی:

  1. بعد از تعویض گلدان، آبیاری رو به حداقل برسون و فقط زمانی که خاک کاملا خشک شده باشه، گیاه رو آب بده.
  2. به گیاه کود آلی مثل کمپوست بده تا ریشه ها تقویت بشن و گیاه بتونه به محیط جدید عادت کنه.
  3. از قارچ کش هم استفاده کن تا از آسیب قارچ ها به ریشه ها جلوگیری بشه.
  4. گیاه رو در محلی با نور مناسب قرار بده تا رشد کنه.

اگه این کارها رو انجام بدی، گل های گیاهت به زودی احیا میشن و به حالت طبیعی برمی گردن.

 

زمان تعویض گلدان دیفن باخیا

دیفن باخیا یکی از گیاهان آپارتمانی پرطرفداره که معمولا هر 1-2 سال یک بار نیاز به تعویض گلدان داره. این گیاه به محیط جدید خیلی حساسه و باید هنگام تعویض گلدان، مراقب باشی تا به ریشه ها و برگ هاش آسیب نرسه.

معمولا بهترین زمان برای تعویض گلدون دیفن باخیا، اوایل بهار یا اواخر زمستان هست. در این فصول، گیاه در حال استراحت و رشد کندی هست و می تونه به محیط جدید عادت کنه.

وقتی می خوای گلدون دیفن باخیا رو عوض کنی، باید یک گلدون جدید انتخاب کنی که حدود 2-3 اینچ بزرگتر از گلدون قبلی باشه. این فضای اضافی به ریشه های گیاه امکان رشد بیشتر رو میده.

بعد از اینکه گیاه رو از گلدون قبلی بیرون آوردی، باید ریشه ها رو بررسی کنی و اگه پوسیده یا آسیب دیده بودن، قسمت های آسیب دیده رو با قیچی مناسب ببری. بعد گیاه رو تو گلدون جدید قرار بده و خاک اطرافش رو فشار بده تا جا بیفته.

بعد از تعویض گلدون، برای 2-3 هفته آبیاری رو محدود کن و فقط زمانی که خاک کاملا خشک شده باشه، گیاه رو آب بده. این به گیاه کمک می کنه تا به محیط جدید عادت کنه.

 

آبیاری بعد از تعویض گلدان سانسوریا

سانسوریا یکی از گیاهان آپارتمانی مقاومه که به محیط جدید خیلی سریع عادت می کنه. اما با این حال، بعد از تعویض گلدون نیاز داره که آبیاری خاصی انجام بشه تا به خوبی جا بیفته.

اول از همه، بعد از اینکه گیاه رو تو گلدون جدید قرار دادی، باید حدود 1 هفته صبر کنی تا ریشه هاش به محیط جدید خو بگیرن. تو این مدت، آبیاری رو به حداقل برسون و فقط زمانی که خاک کاملا خشک شده باشه، گیاه رو آب بده.

بعد از 1 هفته که گیاه به محیط جدید عادت کرد، می تونی آبیاری رو به روال عادی برگردونی. یعنی هر زمان که خاک تا حدودی خشک شد، گیاه رو آب بده.

سانسوریا گیاهی هست که به آبیاری زیاد حساسیت داره و ممکنه اگه بیش از حد آبیاری بشه، دچار پوسیدگی ریشه بشه. پس باید مراقب باشی که آبیاری رو متناسب با نیاز گیاه انجام بدی.

همچنین بهتره که بعد از تعویض گلدان، از کودهای آلی مثل کمپوست برای تقویت گیاه استفاده کنی. این کودها به آرومی به گیاه مواد مغذی می رسونن و باعث میشن که رشد و نمو گیاه بهتر بشه.

 

علت شل شدن برگ پتوس بعد از تعویض گلدان

اولین دلیل این موضوع میتونه استرسی باشه که گیاه پتوس در شرایط جدید محیطی متحمل میشه. وقتی گیاه رو از گلدون قبلی بیرون میاری و تو گلدون جدید قرار میدی، ریشه ها ممکنه آسیب ببینن و گیاه نتونه به خوبی آب و مواد مغذی رو جذب کنه. این باعث میشه که برگ ها شل و پژمرده بشن.

همچنین ممکنه که شرایط آبیاری بعد از تعویض گلدان مناسب نباشه. اگه آبیاری رو زیاد یا کم انجام بدی، باز هم برگ ها شل میشن.

علت دیگه میتونه تغییر در شرایط نوری گیاه باشه. اگه گیاه پتوس رو تو محیطی با نور متفاوت از قبل قرار بدی، ممکنه برگ ها به این تغییر واکنش نشون بدن و شل بشن.

برای اینکه از شل شدن برگ های پتوس جلوگیری کنی، باید چند کار انجام بدی:

  1. بعد از تعویض گلدان، آبیاری رو به حداقل برسون و فقط زمانی که خاک کاملا خشک شده باشه، گیاه رو آب بده.
  2. گیاه رو در محلی با نور مناسب قرار بده تا استرس کمتری متحمل بشه.
  3. به گیاه کود آلی مثل کمپوست بده تا ریشه ها تقویت بشن و گیاه بتونه به محیط جدید عادت کنه.
  4. از قارچ کش هم استفاده کن تا از آسیب قارچ ها به ریشه ها جلوگیری بشه.
###################################################################################
مراقبت از گیاهان آپارتمانی متفاوت است، اما چگونگی تعویض گلدان ها در زمان مناسب یک اصل مهم مراقبت در بین همه گیاهان خانگی است که به طراوت و رشد بهتر گیاه کمک خواهد کرد.
گیاهان مانند هر موجود زنده دیگری رشد می کنند و برای دوام و مقاومت ریشه های خود را در خاک افزایش می دهند.
افزایش ریشه گیاهان باعث می شود که ریشه ها به هم بافته شده یا به سمت دیواره های گلدان کشیده شوند، پس از مدتی ریشه ها به دلیل دریافت نکردن مواد مغذی کافی آسیب دیده و در نهایت منجر به پژمردگی گیاه می شوند.

فصل مناسب تعویض گلدان

تعویض گلدان اکثر گیاهان به راحتی در هر فصلی از سال، در خانه یا آپارتمان انجام می شود.
اما بیشتر تولید کنندگان گل و گیاه معتقدند که بهترین زمان برای تعویض گلدان اواخر زمستان و اوایل بهار است.
زیرا اگر در هنگام تعویض گلدان گیاه آسیب ببیند، گیاه فرصت و قدرت اصلاح خسارت را خواهد داشت.

بروز چه نشانه‌هایی در گیاه حاکی از  زمان تعویض گلدان است؟

بیرون زدگی و خروج ریشه گیاهان از سوراخ پایین گلدان
خشک شدن سریع خاک گلدان اندکی بعد از آخرین زمان آبیاری
ظهور برگهای جدید با رنگ ها ، اندازه ها و شکل های مختلف
زرد شدن و خشک شدن نوک برگهای گیاه
ریزش ناگهانی برگ
ظهور لکه های سفید روی خاک، که نشان دهنده کاهش عناصر غذایی خاک است.
عدم رشد گیاه پس از مدت زمان طولانی

 

چگونگی تعویض گلدان در محیط آپارتمان

بیشتر افراد، از آنجا که با اصول و چگونگی تعویض گلدان آشنایی ندارند، جایگزینی گلدان های گیاهان خود را به افراد ماهر در گل فروشی ها می سپارند.
اما افرادی نیز هستند که دوست دارند این کار را خودشان در خانه انجام دهند.
تعویض گلدان کار سخت و پیچیده ای نیست.
با تهیه مقدمات اولیه و رعایت چند اصل می توان گلدان را به درستی و اصولی در محیط آپارتمان تغییر داد.

فراهم کردن مقدمات اولیه برای تعویض گلدان

انتخاب خاک مناسب

همه خاک ها برای کاشت و نگهداری هر نوع گیاه مناسب نیستند.
انتخاب خاک نامطلوب قطعاً به ریشه گیاه آسیب می رساند و گیاه را از بین می برد.
انتخاب خاک سنگین از خروج آب جلوگیری کرده و باعث پوسیدگی ریشه گیاهان خانگی می شود.
خاک مناسب برای گیاهان آپارتمانی مخلوطی از خاک برگ است که در مراکز گل و گیاه در بسته بندی های مختلف به فروش می رسد.

 

انتخاب گلدان مناسب

گلدان ها در اندازه ها، رنگ ها، اشکال و مواد مختلف پلاستیک، خاک رس، سرامیک ، چوب ، فلز و … موجود است.
گلدان های پلاستیکی به دلیل تنوع رنگی بالا، قیمت مناسب، وزن ایده آل بسیار محبوب هستند.
انتخاب گلدان از نظر ماده، رنگ و شکل، کاملاً به محل قرارگیری گلدا ، سلیقه شخصی ، دکوراسیون محیط و دامنه مالی خریدار بستگی خواهد داشت.
برای انتخاب گلدان مناسب برای تغییر گلدان گیاه خود، نباید فقط به مواد، رنگ و شکل گلدان توجه کنید.
همچنین باید به اندازه گلدان، قطر دهانه گلدان و سوراخ انتهای گلدان توجه کنید زیرا:
اگر به اندازه گلدان قبلی توجه نکنید و گلدان بزرگتری خریداری نکنید، قطعاً برای پر کردن گلدان به خاک بیشتری احتیاج خواهید داشت.
و این مقدار زیاد خاک در اطراف ریشه گیاه خاک را برای مدت زمان بیشتری در اطراف ریشه مرطوب نگه می دارد و در نهایت منجر به پوسیدگی ریشه گیاه می شود.
انتخاب اندازه گلدان بزرگ به گیاه این امکان را می دهد تا انرژی بیشتری برای ریشه زایی برای پر کردن شکاف ها صرف کند.
اگر ته گلدان سوراخ نداشته باشد یا ته گلدان کوچک باشد، از فرار آب اضافی گیاه جلوگیری می کند.
تجمع آب اضافی در گلدان و اطراف ریشه گیاه باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود.
اگر قطر دهانه گلدان نامناسب باشد، آبیاری مشکل خواهد بود و هوای کافی به ریشه نمی رسد.

تهیه‌ی مقداری پوشال برنج، تراشه چوب و یا سنگ‌ریزه:

هنگام تعویض گلدان، به طوری که گیاه به درستی تخلیه شود و خاک به سوراخ کف گلدان نفوذ نکند.
پوشاندن ته دیگ با کاه برنج، خرده چوب یا سنگریزه لازم است.

 رعایت چند اصل قبل از تعویض گلدان

توصیه می شود گلدان های خود را پس از خرید و قبل از کاشت بشویید.
شستشوی گلدان جدید نه تنها باعث نفوذ آب در ساختار گلدان می شود، بلکه در از بین بردن آلودگی های سطح گلدان نیز موثر خواهد بود.
اگر قصد دارید از گلدان قدیمی که قبلاً استفاده می شد و اکنون به عنوان گلدان جدید برای گیاهتان خالی است استفاده کنید، توصیه می کنیم گلدان قدیمی را با دقت بشویید و ضد عفونی کنید.
برای جلوگیری از آفات در گیاه با حذف باکتری های بیماری زا و میکروب ها از دیواره گلدان قدیمی.
گیاه خود را یک روز قبل از تعویض گلدان ها آبیاری کنید.
رطوبت خاک باعث می شود گیاه به راحتی از گلدان خارج شود و هنگام بیرون آمدن گیاه به دلیل ضرباتی که به گلدان گیاه وارد می شود، شوکه نمی شود.
گلدان را در مکان های کم نور تغییر دهید.
و برای اینکه ریشه گیاه با هوا تماس نداشته باشد و آسیب نبیند، باید گیاه را بدون تأخیر از گلدان به گلدان جدید منتقل کنید.
قبل از شروع مراحل تعویض گلدان حتما دستکش بپوشید و یک حصیر مناسب پهن کنید.

مراحل و چگونگی تعویض گلدان

تعویض گلدان در در هفت مرحله انجام می‌شود

مرحله اول:

کف قابلمه را با یک لایه سنگ ریزه یا پوسته برنج و خزه هایی که از قبل آماده کرده اید بپوشانید.
با این کار اطمینان حاصل می شود که روند زهکشی خاک به درستی انجام می شود و هنگام آبیاری گیاه، آب اضافی به راحتی از سوراخ های گلدان خارج می شود و از تجمع آب در گلدان و اطراف ریشه گیاه جلوگیری می کند.

مرحله دوم:

سپس مقداری از خاک خوبی که خریداری کرده اید را روی لایه قبلی ته گلدان بریزید.

 

مرحله سوم:

برای بیرون آوردن گیاه از گلدان، شروع به زدن گلدان کرده یا با ابزار تیز خاک اطراف گلدان را شل کنید.
سپس لبه گلدان را با دست گرفته و گیاه را به آرامی همراه با توده خاک اطراف آن از گلدان خارج کنید.

مرحله چهارم:

خاک اضافی اطراف ریشه های گیاه را به آرامی از بین ببرید و ریشه های گیاه را به دقت بررسی کرده و ریشه های اضافی یا آسیب دیده را قطع کنید.

مرحله پنجم:

گیاه خود را در وسط گلدان جدید قرار دهید و گلدان را با خاک تازه و مناسب پر کنید.
حتما خاک جدید را درون گلدان بریزید تا از لبه گلدان حدود 2 تا 3 سانتی متر فاصله داشته باشد تا فضای کافی برای آبیاری گیاه داشته باشد.

مرحله ششم:

در صورت تمایل مقداری کود مناسب به خاک اضافه کنید تا مواد مغذی بیشتری به گیاه برسد و به رشد بهتر گیاه کمک کند.

مرحله هفتم:

در آخرین مرحله تغییر گلدان ، گیاه را آبیاری کنید تا ریشه گیاه در خاک قرار بگیرد.
مقدار آبیاری در این مرحله باید به اندازه ای باشد که آب اضافی ته گلدان خارج شود.

 

نکات مهم در زمان تعویض گلدان کاکتوس و ساکولنت

تعویض گلدان کاکتوس و ساکولنت مانند سایر گیاهان در هفت مرحله انجام می شود ، اما برای جایگزینی گلدان های این نوع گیاهان، باید به نکات زیر توجه کنید:
بهترین فصول برای جایگزینی گلدان کاکتوس و ساکولنت اوایل بهار و اوایل پاییز است.
زمان تعویض گلدان این نوع گیاهان به اندازه و سرعت رشد گیاه بستگی دارد.
گلدان برخی از گونه های این گیاهان باید هر ساله عوض شود.
برای جایگزینی گلدان های کاکتوس و ساکولنت از خاک کاکتوس و ساکولنت استفاده کنید.
وجود سنگریزه در این خاک، حذف آب اضافی را آسان می کند.
همچنین وجود سنگهای ورمیکولیت و پرلیت در این نوع خاکها که نقش ذخیره آب را دارند
با توجه به اینکه گیاه به آبیاری کمتری نیاز دارد و در شرایط کم آبی و خشکسالی به رشد خود ادامه دهید قبل از تعویض گلدان، کاکتوس یا ساکولنت را آبیاری کنید تا خاک مرطوب بماند.
برای تعویض گلدان کاکتوس یا ساکولنت و بیرون آوردن گیاه از گلدان، بهتر است گلدان را بشکنید.
و از قرار دادن اشیا sharp تیز برای خارج شدن از این نوع گیاه خودداری کنید زیرا ممکن است به ریشه آسیب برساند.
ریشه های آسیب دیده و پوسیده کاکتوس را با احتیاط از بین ببرید و ریشه ها را با ترکیبات قارچ کش مخصوص کاکتوس اسپری کنید.
بعد از تعویض گلدان به این گیاهان آبیاری نکنید و آبیاری را برای یکی دو روز به تعویق بیندازید.
کاکتوس و ساکولنت را تا یک هفته پس از تعویض گلدان در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

تعویض خاک گلدان گیاهان بزرگ

اگر فضای کافی برای تهیه گلدان بزرگ ندارید یا گیاه شما آنقدر رشد کرده است که نمی توانید گلدان را جایگزین کنید.
ما پیشنهاد می کنیم شاخ و برگهای اضافی را هرس کرده و خاک گلدان را جایگزین کنید.
حدود 5 سانتی متر از گلدان مورد نظر را با بیل برداشته و گلدان را با خاک مناسب و جدید پر کنید.
همچنین می توانید برای تغذیه بهتر گیاه کود مناسبی به خاک جدید اضافه کنید.

 

ممنون که مثل همیشه با ما بودید
امیدواریم موارد فوق در مورد چگونگی تعویض گلدان مفید برایتان مفید بوده باشد.
فیلم تعویض گلدان ، تعویض گلدان بعد از خرید ، تعویض گلدان فیلودندرون ، تعویض گلدان شفلرا ، تعویض گلدان پاپیتال ، تعویض گلدان بنجامین ، تعویض گلدان یوکا ، شوک تعویض گلدان ، فیلم تعویض گلدان سانسوریا ، فیلم تعویض گلدان کاج مطبق ، فیلم تعویض گلدان بنجامین ، فیلم تعویض گلدان کاکتوس ، تعویض گلدان زاموفیلیا ، تعویض گلدان شفلرا ، نحوه عوض كردن خاك گلدان کاج مطبق ، آبیاری بعد از تعویض گلدان ، آبیاری بعد از تعویض گلدان ، بهترین فصل برای تعویض گلدان ، تعویض گلدان پتوس ، تعویض خاک گلدان ، پژمرده شدن گل بعد از تعویض گلدان ، چرا در هنگام تعویض گلدان باید مراقب ریشه ها باشیم ، تعویض گلدان سانسوریا پاکوتاه ، فیلم تعویض گلدان سانسوریا ، نجات گل در حال خشک شدن ، چرا در هنگام تعویض گلدان باید مراقب ریشه ها باشیم ، آموزش تعویض گلدان ، تعویض گلدان سفالی ، تعویض گلدان پتوس در پاییز ، تعویض گلدان بنجامین ، تغییر مکان گلدان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *