آموزش باغبانی

آموزش جامع کاشت کدو حلوایی

کاشت کدو حلوایی

نحوه کاشت کدو حلوایی

اگر قصد خرید بذر کدو حلوایی دارید، می‌توانید از سایت باغ نت اقدام کنید. سایت باغ نت بهترین خدمات و امکانات را با استفاده از بروزترین روش‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید خرید بذر و گیاهخود را به بهترین نحو انجام دهید.  در ادامه اطلاعات مفید و کاربردی درباره‌ی خصوصیات و نحوه کاشت کدو حلوایی بیان شده است. برای خرید بذر کدو حلوایی و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن‌ موجود در سایت تماس بگیرید. با کلیک بر روی خرید نهال می توانید با انواع نهال ها آشنا شوید.

کدو تنبل (کدو حلوایی) روش کاشت بسیار آسانی دارد و یکی از سبزیجات ایده آل برای کاشت در باغ یا گلدان است. کدو تنبل گیاهی علفی است که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگهای پهن است، گلهای این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه یا بسیار بزرگتر از آن است ، کدو سبز با نام علمی Cucurbita moschata به تیره کدویان متعلق است.
 
قسمتهایی که در کدو تنبل استفاده می شود میوه، پوست و دانه های میوه است و گل کدو تنبل پخته می شود و در تهیه ترشی، مربا و … استفاده می شود. کدو تنبل طعم شیرین و بافت نرم دارد اما کالری آن بسیار کم است. به طوری که از هر 100 گرم این گیاه فقط 20 کالری وجود دارد. کدو تنبل یکی از گیاهانی است که ریز مغذی های حیاتی در طبیعت تولید می کند ، که بیش از یکصد ماده مغذی و درمانی و در عین حال برای حفظ زیبایی دارد. مفید
 
کدو تنبل در بهار کاشته می شود و در پاییز برداشت می شود. اگر کدو تنبل کاملاً رشد کرده و رسیده باشد، می توانید آن را چندین ماه نگه دارید. خواص کدو حلوایی منجر به استفاده از آن در خورشت ، سوپ و .. به غیر از بافت گوشتی و نرم کدو، می توانید از تخمه کدو نیز استفاده کنید.

شرایط کاشت و پرورش کدو تنبل (کدو حلوایی)

نور

برای کاشت کدو حلوایی، شما باید یک مکان گرم و با نور مستقیم خورشید را انتخاب کنید. از کاشت کدو در سایه خودداری کنید، زیرا کدو کاملا رسیده نخواهد بود.

خاک

خاک باید دارای کود و مواد معدنی لازم باشد که به خوبی زهکشی شده باشد. اگر خاک شما ضعیف است، آن را کمی شخم زده و با کمپوست (یا کود دامی یا خاک برگ) مخلوط کنید. برای هر کدو تنبل ، شما باید یک متر مربع فضا اختصاص دهید.

آبیاری

پس از کاشت گیاه ، باید خاک را کاملاً آبیاری کنید. در طول هفته نباید بگذارید خاک گیاه خیلی خشک شود. اما آبیاری زیاد خاک یا برگ نیز باعث کپک زدن می شود. به جای خیساندن برگ های کدو تنبل ، پایه کدو تنبل را آبیاری کنید تا گیاه از کپک پودری و آفتاب سوختگی محافظت شود.

کوددهی

برای کوددهی خاک باید منتظر اولین شکوفه نیز باشید. با دیدن اولین گل های کدو تنبل می توانید خاک را بارور کنید.
 

کاشت کدو در گلدان

کاشت کدو تنبل در گلدان بسیار آسان است و بیشتر شرایط فوق در گلدان مشاهده می شود. برای یک کدو تنبل ، یک گلدان بزرگ در نظر بگیرید و گلدان را در مکانی با نور و گرم قرار دهید. خاک گلدان باید بسیار غنی باشد.
 

آموزش کاشت کدو حلوایی (1)

 

کاشت بذر کدو حلوایی

زمان کاشت بذر کدو حلوایی

در روزهای اولیه بهار باید بذرها را بکارید. بهتر است بذر کدو را در خانه و یک هفته قبل از کاشت در گلدان کوچک بکارید و سپس به خاک انتقال دهید. دانه کدو تنبل در خاک سرد جوانه نمی زند. بنابراین ، باید دانه کدو تنبل را بعد از آخرین سرما بکاریم. در مناطق خنک تر ، می توانید دانه کدو تنبل را از اواسط تا اواخر بهار بکارید. اگر خیلی زود بذر کدو بکارید جوانه نمی زند.
 
همچنین می توانید 3 هفته قبل از آخرین سرما ، دانه کدو تنبل را در گلخانه بکارید. بذر کدو تنبل را به عمق 2.5 سانتی متر در مخلوط سینی نهال بکارید. آنها را در سینی نشاء مرطوب و گرم نگه دارید تا زمانی که یخ زدگی تمام شود. سپس می توانید آنها را به زمین های زراعی یا باغی منتقل کنید.

نحوه کاشت بذر کدو تنبل

برای کاشت کدو حلوایی باید بذرها را در عمق 2 تا 5 سانتی متری خاک بکارید و برای کدو سبز باید بین هر یک از آنها 30 تا 35 سانتی متر فاصله باشد. مسلماً اگر زمین بزرگی داشته باشید ، هرچه مسافت بیشتر باشد ، بهتر است. اما برای کدوحلوایی و کدو زمستانی فاصله بین دو گیاه باید حداقل 45 تا 75 سانتی متر باشد.
 
اگر خاک را به‌صورت جوی و پشته درآوریم، کدو تنبل می تواند در زمین رشد بهتری داشته باشد. پشته ها را به ارتفاع 7.5 سانتی متر درست کنید. بین تپه یا پشته های ردیف باید یک متر فاصله باشد. اما ردیف ها باید 1.8 متر از هم فاصله داشته باشند. در بالای هر تپه یا پشته سوراخی به عمق 3 سانتی متر حفاری کنید و 4 دانه کدو تنبل را در آن قرار دهید. سپس بذرها را با خاک بپوشانید. بعد از جوانه زدن بذرهای کدو تنبل ، آنها را تنک کرده و روی هر تپه یا پشته فقط 2 یا 3 جوانه بگذارید.
 
برای کاشت کدو تنبل بزرگ در مزرعه از دانه های مناسب استفاده کنید. شما می توانید از کشاورزانی که در این حرفه هستند بذر تهیه کنید. آبیاری منظم ، غنای خاک و کوددهی از فاکتورها و نکات مهم در رشد کدو تنبل بزرگ است. بزرگترین مسابقه کدو تنبل در آمریکا هر ساله برگزار می شود.

مراقبت بعد از کاشت کدو حلوایی

برای کاشت کدو تنبل در مزرعه را می توان روی زمین پهن کرد یا روی داربست عمودی رشد کرد. وقتی کدو سبز کمی رشد کرد کف آن را فوم بگذارید تا روی زمین نیفتد تا گندیده نشود. اگر می خواهید کدو تنبل را به صورت عمودی پرورش دهید ، می توانید یک داربست فلزی یا چوبی برای گیاه درست کنید تا گیاه آن را به حالت ایستاده نگه دارد و از افتادن بوته کدو حلوایی به زمین جلوگیری کند. وقتی شاخه های کدو تنبل کمی بازتر شدند، سر شاخه ها را کنار داربست قرار دهید تا از بالای داربست بلند شوند. البته کدو حلوایی سنگین است و باید به این نکته توجه کنید.
 
گرده افشانی و گل های کدو: اولین گلهایی كه كدو تولید می كند نر است و چیدن آنها به سلامت گیاه آسیب نمی رساند. شکوفه های نر پس از یک هفته پژمرده می شوند و روی زمین می افتند. گروه دوم شکوفه های کدو تنبل تولید شده ماده است و میوه تولید می کند.

آفات و بیماری های کدو تنبل

بیماری های کدو تنبل شامل حشرات ، شب پره ها ، سوسک های خیار ، شپش های گیاهی ، مایت‌ها (انگل های گیاهی) ، نخسانه(کرم های انگلی) و حشرات است. کرکی و کپک پودری از دیگر بیماری های کدو حلوایی است که می تواند بعد از کاشت کدو حلوایی، به آن آسیب بزنند. می توانید یک لایه پوششی روی خاک این گیاه قرار دهید تا از حمله حشرات محافظت شود. با استفاده از بسته بندی پلاستیکی روی ردیف ها می توانید از جوانه های کدو تنبل محافظت کنید. وقتی کدو تنبل ها شروع به گل دادن کردند ، پوشش را جدا کنید تا گرده افشانی شود.
 
نکته: اگر یک ردیف پر از گل لادن در میان کدو بکارید ، به دفع حشرات مزاحم کمک می کند.
 
حشره ساقه خوار کدو تنبل: اگر روی برگ کدو تنبل، حشره‌ی کدو یا حشره ساقه خوار کدو دیدید، آنها را با دست از بین ببرید یا از زمین خارج کنید. حشره کدو خورده از داخل ساقه های گیاه به آن حمله می کند. متأسفانه در صورت حمله حشره کدو تنبل به گیاه کار زیادی نمی توانیم انجام دهیم.

 

فصل و زمان برداشت کدو تنبل

برای برداشت کدو تنبل باید صبر کنید تا پوست کاملاً سفت شود تا نتوانید آن را با ناخن خراش دهید. . بنابراین کدو تنبل را قبل از سرد شدن هوا برداشت کنید.
 
با استفاده از چاقوی تیز کدو حلوایی را از شاخه ها خارج کنید اما مقداری از شاخه ها را روی کدو بگذارید. بلافاصله کدو تنبلهای برداشت شده را به داخل منتقل کرده و گل و خاک نشسته روی کدو تنبل را تمیز کنید. کدو را در یک مکان خشک و خنک نگهداری کنید تا در تمام طول پاییز سالم بماند.
 

خواص کدو تنبل یا کدو حلوایی

 
  • زردی را برطرف می کند.
  • کدو تنبل ادرار آور و تب بر است.
  • کدو تنبل سینه را نرم کرده و سرفه و سرفه را تسکین می دهد.
  • اگر کدو تنبل را بپزید و به صورت کرم روی صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید ، رنگ چهره و صورت باز می شود و صورت براق و زیبا می شود.
  • خوردن کدو تنبل غم و اندوه را برطرف می کند.
  • کدو تنبل برای درمان قولنج مفید است.
  • مغز را تقویت می کند.
  • روغن دانه کدو تنبل برای رفع بواسیر بسیار مفید است.
  • خوردن کدو تنبل باعث جوان سازی جسمی و روحی بدن و تقویت بافت های بدن می شود.
  • کدو تنبل ماهیتی سرد دارد، صفرا را آرام می کند.
  • آب دانه کدو تنبل یبوست را برطرف می کند، بنابراین باید صبح یک فنجان از آن را با معده خالی بنوشید.
  • ابن سینا کدو تنبل را برای تسکین درد سرماخوردگی ، بی خوابی و درمان خستگی عصبی تجویز کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *