آموزش باغبانی

آموزش جامع کاشت نعناع

کاشت نعناع

فوت و فن‎‌های کاشت نعناع

نعناع یکی از سبزیجات معطر ، پرمصرف و روزانه است که به عنوان یک گیاه دارویی ، خشک و تازه در آشپزخانه همه ایرانیان یافت می شود. کاشت نعنا در خانه بسیار ساده است و شما به راحتی می توانید یک گلدان پر از نعناع تازه در آشپزخانه خود داشته باشید تا علاوه بر سرسبزی و عطر و بوی دلپذیر آن در فضای خانه ، همیشه در کنار میز شما باشد.
برای کاشت نعنا در گلدان می توانید قلمه هایی از ساقه های آبدار ، سالم و قوی نعناعی که خریداری کرده اید تهیه کنید. قلمه های نعناع را چند روز در آب قرار دهید تا ریشه بزند و سپس آن را به گلدان با خاک خوب منتقل کنید.

برای مشاهده انواع گل و گیاهان آپارتمانی و خرید نهال کلیک کنید.

شرایط نگهداری گیاه نعناع

خاک

خاک مناسب برای کاشت نعناع متشکل از مخلوط پیت ماس ​​یا کوکوپیت با پرلیت یا ماسه است. همچنین می توان از ترکیب کود کمپوست و خاک باغچه برای کاشت نعناع در گلدان استفاده کرد.

آبیاری

برای رشد بهتر نعناع ، خاک گلدان باید همیشه مرطوب باشد و خیس نباشد. بنابراین ابتدا اطمینان حاصل کنید که گلدان زهکشی شده است و ثانیا، بسته به درجه حرارت محیط ، گیاه را دو بار در روز به مقدار کم آبیاری کنید.

کوددهی

بهتر است از کود دادن سبزیجات خودداری شود زیرا باعث تغییر طعم گیاه می شود. با این حال ، اگر مشاهده کردید گیاه شما دچار سو تغذیه است و رشد خوبی ندارد، مقداری کود مایع به آن بدهید.

دما

بهترین دما برای پرورش نعناع 18 تا 21 درجه سانتیگراد است ، بنابراین از قرار دادن گلدان نعناع در برابر بادهای سرد مانند کولر یا در کنار بخاری خودداری کنید.

نور

نعنا برای رشد به نور کافی احتیاج دارد و حداقل به 3 تا 4 ساعت نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارد. مکانی را برای قرار دادن گلدان نعنا خود انتخاب کنید که علاوه بر داشتن نور مستقیم خورشید برای چند ساعت از روز ، گردش هوا خوبی نیز داشته باشد. بهترین مکان برای نگهداری گلدان های نعنا نزدیک پنجره جنوبی یا بالکن است.
برای خرید چاله کن و مشاهده محصولات بیشتر کلیک کنید.

هرس

لازم است بعد از کاشت نعناع در گلدان مدتی شاخه های گیاه را هرس کنید تا جوانه های جانبی رشد بیشتری داشته و در نتیجه ضخیم تر گیاهان شود.

روش های کاشت نعناع

کاشت نعناع با بذر

یادگیری کاشت نعناع با پرورش سایر سبزیجات در خانواده نعنا تفاوت چندانی ندارد. نعناع در سایه جزئی ، خاک حاصلخیز و مرطوب با زهکشی مناسب بهترین رشد را دارد. PH مناسب برای رشد نعناع 5.6 تا 7 است. نعناع را می توان در آفتاب کامل نیز پرورش داد. کاشت نعناع بسیار ساده است. می توانید در بهار ، زمانی که سرما کاملاً از بین رفته است ، بذر نعناع را روی زمین بپاشید.
بذر نعناع را مرطوب نگه دارید تا جوانه بزند. گیاهان کوچک نعناع را پس از جوانه زدن با فاصله 30 سانتی متر نازک کنید. نعناع می تواند به سرعت رشد و گسترش یابد. نعناع می تواند گیاهان جدیدی با ریشه های زیرزمینی ایجاد کند. برخی از باغداران برای جلوگیری از پخش آن نعناع را در سبدهای آویز یا گلدان می کارند.
گیاه نعناع را می توان در گلدان ها نیز کاشت. برای کاشت نعنا در گلدان ، باید از گلدان 5 گالنی استفاده کنید. این از سرایت نعناع به مناطق دیگر جلوگیری می کند. نعناع سریع رشد می کند و به سرعت پخش می شود. همچنین می تواند جوانه هایی از ریشه های دیگر تولید کند.

کاشت نعناع در گلدان

 

کاشت نعناع با قلمه

برای قلمه زدن ساقه های سالم و سرسبز را انتخاب کنید. محکم ترین ساقه نعناع را 10 سانتی متر از پایین برگ های دوتایی نعناع با چاقو یا قیچی تیز ببرید. این برش باید مورب باشد و در هنگام برش نباید ساقه آن خرد شود.
سه برگ را روی قلمه ها (ساقه انتخاب شده) بگذارید و بقیه برگ ها را جدا کنید. این اجازه می دهد تا گیاه به سرعت ریشه بزند. زیرا که گیاه انرژی زیادی برای برگها خرج نمی کند. پس از برش ، باید قلمه ها را در آب قرار دهید. به طوری که کل قسمت ساقه (بدون برگ) در آب باشد.
این ظرف آب باید دور از نور خورشید اما گرم باشد. وقتی آب ظرف کم شد ، به آن آب اضافه کنید. پس از دو هفته ، ریشه نعناع پیدا شده و می توانید آن را به گلدان اصلی منتقل کنید. برای انتقال ، یک گلدان مناسب انتخاب کنید و آن را با ماسه و خاک برگ پر کنید.
در خاک گلدان یک سوراخ به عمق 3 سانتی متر ایجاد کنید و قلمه ها را در آن قرار دهید. مراقب ریشه های تازه قلمه ها باشید. اطراف قلمه ها را با خاک پر کنید و در انتها کمی فشار دهید.
پس از انتقال کامل ، آبیاری گیاه را شروع کنید. در این حالت ، گیاه باید در شرایط نوری بیشتر عمر کند. آن را به مکانی با نور بیشتر منتقل کنید. پس از مدت کوتاهی شاهد رشد برگهای جدید خواهید بود. برای برداشت نعنا بهتر است از بالا شروع کنید تا برگهای اطراف آن رشد کنند.

برای خرید اره برقی و مشاهده محصولات بیشتر کلیک کنید.

آفات و بیماری های نعناع

همه سبزیجات معطر به موم ، مگس سفید ، شته ، کنه و عنکبوت حساس هستند. این سبزیجات به زنگ زدگی نیز حساس هستند.

مراقبت از گیاه نعناع

مراقبت از گیاه نعنا مانند سایر سبزیجات خانواده نعنا بسیار آسان است. برای مرطوب و خنک نگه داشتن ریشه نعنا باید سالانه مالچ شود. اگر نعناع در گلدان کاشته شود ، می توان ماهی یک بار آن را بارور کرد تا بهره وری بیشتری داشته باشد.
هر دو سال یک بار ، گیاهان نعناع جدید باید در یک منطقه جداگانه کاشته شوند. این باعث سلامت گیاهان نعناع می شود. طرز نگهداری نعنا در گلدان، به صورتی است که باید به طور مرتب هرس شود و باید مراقب تمیز نگه داشتن آن بود. اگر در منطقه ای با زمستان سرد زندگی می کنید ، بهتر است گلدان نعناع را در پنجره آفتابی نگه دارید.

گیاهانی که می توان در کنار نعناع کاشت

نعناع برای کلم ، کلم پیچ ، کلم قمری و کلم بروکلی مفید است. گیاه نعناع ، پروانه های کلم ، مورچه ها و حلقه های کلم را دفع می کند. گیاه نعناع توانایی زیادی در دفع مورچه ها دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *