آموزش باغبانی

6 روش کاشت ریحان | آموزش کاشت ریحان در باغچه و آب

اصول روش کاشت ریحان در خانه

ریحان یکی از سبزیجات مورد علاقه اکثر ایرانیان است و خواص بی نظیری برای درمان بیماری ها دارد. کاشت ریحان در گلدان و آپارتمان مانند کاشت سبزیجات بسیار ساده است و می توانید آن را در هر زمان و در هر فصلی در بستر خاک و بستر بدون خاک پرورش دهید و در حالی که گلدان سبز در خانه دارید، از خوردن ریحان لذت ببرید.
برای مشاهده انواع گل و گیاهان آپارتمانی و خرید نهال می توانید از سایت باغ نت دیدن کنید.

گیاه شناسی ریحان

ریحان نوعی گیاه علفی است و از خانواده گیاهان نعناع است و در انواع و طعم های مختلف موجود است. ریحان دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتری است و بنابراین ، به طور گسترده ای در لوازم آرایشی استفاده می شود. یکی از کاربردهای ریحان استفاده تازه از آن در انواع مواد غذایی و تنقلات است ، اکنون گلدانی پر از ریحان تازه را تصور کنید که در صورت لزوم از آن استفاده می کنید و از نتایج دسترنج تان لذت می برید. کاشت ریحان کار بسیار ساده ای است که به شما آموزش می دهیم.

 

انواع ریحان

ریحان‌ها هر کدام بسته به نوع خود طعم های مختلفی دارد و به مدل های سبز ، لیمویی ، بنفش ، چند ساله و یونانی تقسیم می شود.
برای کاشت ریحان اگر در منطقه ای با آب و هوای سرد زندگی می کنید ، باید ریحان را چهار تا شش هفته قبل از آخرین سرما در مکان گرم بکارید ، سپس آن را به زمین منتقل کنید. از این کار برای رشد ریحان در مقیاس کوچک استفاده می شود، زیرا ریحان برای رشد به هوای گرم و آب زیادی احتیاج دارد. اگر در یک مکان گرم زندگی می کنید ، می توانید بذر ریحان را مستقیماً در گلدان یا زمین بکارید. برای کاشت این دانه ها در زمین دقت کنید که بذرها باید پس از آخرین سرما در منطقه کاشته شوند.

طریقه کاشت ریحان در گلدان

این گیاه را می توانید به روش کاشت بذر و همچنین استفاده از قلمه ساقه در گلدان بکارید که در ادامه هر دو مورد را توضیح خواهیم داد.

کاشت ریحان در زمستان (1)

روش کاشت ریحان از طریق بذر

1. برای این کار سعی کنید از دانه های اصلاح شده و تازه استفاده کنید. برای تهیه بذر حتما به فروشگاه های معتبر تجهیزات کشاورزی در شهر خود مراجعه کرده و بذر آن را تهیه کنید. برای کاشت می توانید بذرها را در آب قرار دهید تا کاملاً متورم شود، اما این اختیاری است.
2. گلدان مناسبی برای مقدار سبزیجات مورد نیاز خود تهیه کنید و سپس گلدان را با مخلوطی از خاک باغچه و خاک برگ پر کنید. سعی کنید از گلدانی استفاده کنید که حداقل 15 سانتی متر ارتفاع داشته باشد، خاکی که انتخاب می کنید باید زهکشی مناسبی داشته باشد. سوراخ های زیر گلدان نیز باید باز باشد.
3. اگر بذرها را روز قبل در آب ولرم خیسانده اید ، ابتدا باید دانه ها را از آب خارج کرده و روی روزنامه قرار دهید تا مرطوب شود. در غیر این صورت بذرها را مستقیماً روی خاک گلدان بریزید و سپس از خاک استفاده کنید. برگها و کمی خاک باغچه را روی بذرها بپوشانید. سعی کنید بیش از نیم سانتی متر خاک روی بذرها نریزید.
4. سپس گلدان را با استفاده از آبپاش آبیاری کنید تا دانه ها حرکت نکنند. این کار را تا زمانی انجام دهید که بذرها از خاک خارج شوند. مراقب باشید که خاک مرطوب باشد، نه باتلاقی زیرا باعث پوسیدگی بذر می شود.
5. در این زمان گلدان را در گرمترین نقطه خانه قرار دهید تا بذرها جوانه بزنند.
6. بعد از جوانه زدن بذرها ، دیگر اجازه ندهید خاک گلدان خشک شود. گلدان را روزانه با استفاده از پارچ آب آبیاری کنید.

روش کاشت ریحان از طریق ساقه

برای این کار باید یک ساقه جوان و سالم را از گیاه ریحان خارج کرده و در یک ظرف شیشه ای پر از آب قرار دهید تا ریشه بزند. وقتی ریشه گیاه به 5 سانتی متر رسید ، آن را در گلدان با خاک سبک قرار دهید. بعد از چند هفته رشد و جوانه زنی ریحان را مشاهده خواهید کرد و می توانید به راحتی آن را در خانه برداشت کنید. توجه داشته باشید که مقدار آبیاری همان مقدار زیاد خواهد بود.

روش کاشت ریحان در باغچه

1. بهترین زمان برای شروع کاشت ریحان در باغچه اوایل بهار است ، بنابراین پس از خرید بذر ریحان باید تا 6 ماه قبل از فصل سرما کاشته شود.
2. باغ را با بیل شخم بزنید و مکانی صاف و هم سطح آماده کنید. توجه داشته باشید که مکانی را انتخاب کنید که گیاه 6 تا 8 ساعت در روز در آفتاب کامل بدرخشد.
3. بذر را روی زمین پخش کنید و سپس آن را با کود حیوانی یا خاک حدود نیم سانتی متر بپوشانید.
4- محل محل کاشت را با پاشیدن آب روی خاک مرطوب کنید. مراقب باشید که بذرها را بشویید و آنها را در بخشی از باغ جمع کنید.
5. سعی کنید روزانه یا صبح یا عصر آب دهید.
6. بعد از رشد برگها ، بلافاصله برگها را بچینید تا ریحان شما خوب رشد کند.

نیازها و شرایط محل کاشت ریحان

 آبیاری

این گیاه به آبیاری منظم نیاز دارد. اگر گیاه شما در گلدان است، سعی کنید محل کاشت را مرطوب نگه دارید و اگر با استفاده از کود حیوانی (گاو) در باغچه کاشته شد، منطقه را مرطوب کرده و گیاه را روزانه آبیاری کنید.

نور

همه گیاهان به ویژه سبزیجات برای رشد به نور زیادی احتیاج دارند. گلدان را در مکانی آفتابی و روشن قرار دهید.

خاک

بیشتر سبزیجاتی را که می خواهید در گلدان بکارید در خاک مخلوط با خاک باغچه و خاک برگ یا پرلیت بکارید تا حاصلخیزی آن افزایش یابد.

تغذیه

اگر از کود حیوانی برای کاشت ریحان در باغچه استفاده می کنید، نیازی به کودهای اضافی نیست و سعی کنید از کودهای شیمیایی استفاده نکنید زیرا هدف ما کاشت محصولات ارگانیک است ، اما برای بهبود ریحان خود می توانید بعد از 2 هفته کاشت از ورمی کمپوست استفاده کنید.

مشکلات و بیماری های ریحان

برای جلوگیری از آفات سبزیجات، باید گاهی مقداری آب با الکل مخلوط کنید و به جای سم روی سبزیجات اسپری کنید. حتی اگر ریحان مورد حمله شته ها قرار گیرد، از بین می رود. از طرف دیگر  به دلیل عدم استفاده از سم در مراحل رشد، سبزیجات کاملاً ارگانیک (طبیعی) هستند. البته راه های دیگری نیز برای جلوگیری از آفات گیاه وجود دارد. به عنوان مثال می توانیم یک گلدان جعفری یا گل همیشه بهار در کنار گلدان ریحان شما قرار دهیم. این روش بیماری گیاه و شته را تا 60٪ کاهش می دهد.
سبزیجاتی که در گلدان و داخل خانه رشد می کنند به ندرت آلوده می شوند، اما برای جلوگیری از آفات، هر از گاهی مقدار کمی آب را با الکل مخلوط کرده و روی گیاه بپاشید. اگر ریحان شما توسط شته ها مورد حمله قرار گیرد اگر جای آنها باشد، با این کار از بین می روند.

 

در این مقاله سعی شد انواع روش کاشت ریحان بررسی شود. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید ریحان‌های سرحال و شاداب به ثمر برسانید.

 

منبع: cutt.ly clck.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *