آموزش باغبانی

آموزش کامل کاشت مرزه در خانه

کاشت مرزه

فوت و فن‌های کاشت مرزه 

مرزه بومی منطقه مدیترانه با نام علمی Savory Satureia hortensisL است، که به تیره نعنا یا لبیاته تعلق دارد. گیاهی یک ساله است که برگهای آن طعم بسیار شدیدی دارند. در ایران به صورت تازه مصرف می شود و برخی از آن به عنوان سبزی استفاده می کنند. برگ های مرزه گاهی اوقات خشک می شوند و به همراه سایر سبزیجات در تهیه غذا یا به عنوان چاشنی خورده می شوند. این در خارج از ایران خشک می شود ، زیرا دارای اسانس بسیار قوی است. آنها از آن به طرق مختلف استفاده می کنند. همچنین از آن برای طعم دادن به چای و صابون استفاده می شود.
اگر علاقه مند به خرید نهال یا خرید گل های آپارتمانی هستید کلیک کنید.

گیاه شناسی مرزه

مرزه گیاهی است علفی و یک ساله با ساقه ای منشعب به طول 10 تا 30 سانتی متر که به دلیل ظاهر خاکی یا مایل به خاکستری به راحتی از گونه های همسایه متمایز می شود. رنگ ساقه از برگها تیره تر است. علاوه بر این ، شاخه هایی در گره ها تولید می کند که به نوبه خود منشعب می شوند تا گیاه مانند یک گیاه ضخیم به نظر برسد.
برگها بلند ، باریک ، نوک تیز ، نرم و پوشیده از موهای کوتاه است که باعث می شود مات یا سبز مایل به خاکستری به نظر برسند. برگهای آن فقط یک رگ دارند و در سطح آنها ریزومهای زیادی وجود دارد که غدد اسانس هستند. برگها به طول 1 تا 3 سانتی متر و عرض 2 تا 4 میلی متر ، گلها کوچک و دوجنسیتی و رنگ سفید مرزه ، که در تابستان ظاهر می شود ، در امتداد شاخه های ساقه پیچیده است. میوه آن کوچک ، کروی و کپسول شکل است.

شرایط نگهداری مرزه

بهترین زمان برای کاشت مرزه

گیاهان جوان مرزه به سرما حساس هستند ، بنابراین در دمای زیر صفر یخ زده و خشک می شوند. دمای 20 تا 22 درجه سانتیگراد بهترین دما برای جوانه زنی این گیاه است. بنابراین ، توصیه می شود که در فصل بهار (اواخر فروردین و اوایل ماه اردیبهشت) گیاهان مرزه را بکارید.

نیاز نور برای کاشت بذر مرزه

مرزه در طول رشد خود به هوای گرم و نور کافی احتیاج دارد. به همین دلیل بهتر است گلدانهای حاوی دانه های مرزه را در پشت نورگیر بپوشانید تا بتوانید به نتیجه دلخواه برسید. (حداقل 6 تا 8 ساعت)

خاک مناسب برای کاشت مرزه

نوع خاک مورد نیاز مرزه بسته به بستر انتخاب شده متفاوت خواهد بود. اگر قصد دارید بذرهای مرزه را مستقیماً در باغچه بکارید ، بهتر است مقداری ورمی کمپوست و خاک برگ را به خاک معمولی باغ اضافه کنید. به نظر می رسد هنگام کاشت بذرهای مرزه در گلدان ، مخلوطی از خاک باغچه ، کوکوپیت و پیت ماس ​​ترکیب ایده آل باشد.

مقدار آبیاری مورد نیاز مرزه

بهتر است از خشک شدن خاک مرزه جلوگیری شود و سعی شود خاک همیشه مرطوب باشد ، اما این به معنای مرطوب بودن خاک نیست. آبیاری زیاد باعث پژمردن حاشیه برگها و ریزش برگها می شود. قبل از ظهور گیاه ، آبیاری باید روزانه انجام شود و پس از جوانه زدن ، آبیاری هر سه روز یکبار کافی است. با فرا رسیدن زمستان ، نیاز مرزه به آب کاهش می یابد و باید میزان آبیاری کاهش یابد.

روش کاشت مرزه

 

روش کاشت و تکثیر مرزه

 

از طریق کاشت بذر تکثیر می شود. مرزه را می توان از فروردین تا اواسط ماه اردیبهشت کاشت. بذرهای مرزه را می توان به دو شکل در زمین اصلی کاشت: اسپری (قطع) یا ردیف (خطی). در کشت ردیف 5 سانتی متر است. مقدار بذر مورد نیاز برای هر 10 متر مربع حدود 20 گرم است. وزن آن 0.5 تا 0.6 گرم در هزار دانه است و قدرت آن 1 تا 2 سال است. پس از رشد شاخه های کوچک ، مرزه چیده می شود تا دوباره از ساقه شاخه های جدید خارج شود.

نحوه کاشت مرزه در باغچه و باغ

ابتدا طرح را با توجه به مقدار بذر مورد نظر برای کاشت آماده کنید. زیر و رو کردن خاک باعث رشد بهتر گیاه می شود. کرت را آبیاری کنید. بذرهای مرزه در عمق نیم سانتی متری خاک کاشته می شوند. پس از کاشت، کمی خاک بر روی آن ریخته و خاک را مرطوب کنید.

کاشت بذر مرزه در خانه (گلدان)

برای کاشت مرزه در گلدان باید مراحل زیر انجام شود:

  • گلدانی متناسب با مقدار دانه ها انتخاب کنید.
  • گلدان را با استفاده از سنگریزه یا پوکه صنعتی به خوبی زهکشی کنید.
  • خاک آماده شده را در گلدان بریزید.
  • سوراخ هایی به عمق نیم سانتی متر با فاصله 2 تا 5 سانتی متر سوراخ کنید ، بذرهای مرزه را درون آنها قرار دهید و سپس آنها را با خاک بپوشانید.
  • روی قابلمه آب بپاشید.
  • گلدان را در نورگیر خانه قرار دهید.
  • زمانی که گیاه به طول 15 تا 20 سانتی متر رسید ، می توان مرزه را برداشت کرد.

 

روش برداشت مرزه

بهتر است در زمان برداشت دقت شود تا از اتلاف محصول و از بین رفتن محصول جلوگیری شود، بنابراین اولین برداشت مرزه می تواند در آغاز گلدهی باشد. برداشت و چین دوم گیاه مرزه معمولاً بین شهریور و مهر انجام می شود.
نکته مهم در اینجا مسئله تناوب محصول است. بر این اساس ، در زمینی که برداشت مرزه انجام شد ، می توان 3 سال دیگر دوباره در آن زمین کاشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *