آموزش باغبانی

آشنایی با میوه کمیاب جگر زلیخا یا خربزه جذامی 

جگر زلیخا (1)

معرفی میوه جگر زولیخا یا خربزه جذامی

جگر زلیخا از جنس کدوسانان و خانواده Cucurbitaceae می باشد .در استرالیا با نام های خیار چنبر تلخ، در ایران با نام جگر زلیخاه (علت نام گذاری به این دلیل است که زمانی که میوه می رسد پوسته آن شکافته شده و داخل رنگ قرمز دارد که به بیرون می ریزد) خربزه تلخ، کدو تلخ، درخت گل حنا باغ نت ، در ترکیه به آن کودرت ناری kudret nari و نام های انگلیسی Momordica charantia , bitter melon و bitter gourd, bitter squash or balsam-pear و Goya و karela هم گفته می شود .

برای مشاهده انواع گل های آپارتمانی و نهال های میوه مختلف به  باغ نت مراجعه کنید.

این درخت به طور گسترده ای در آفریقا و کارائیب رشد می کند ، جایی که جگر زلیخا به عنوان یک میوه خوراکی استفاده می شود. البته میوه تلخ است. اکنون این گیاه در اندونزی و سایر کشورها کاشته می شود. این میوه در قرن 14 به چین وارد شد. دانه های این میوه در چین به عنوان درمانی برای دیابت توصیه می شود.

این گیاه قابل پرورش و نگهداری در باغهای منازل ، گلخانه ها و پاسیوها ، در خاک ، گلدان ، جعبه ، سبد ، شاسی سرد و گرم در کشورهای جهان و سراسر ایران است. ، بدون نمک و میوه رسیده ، سرخ شده ، گاهی اوقات نمک و کنسرو خوراکی و دارویی جگر زلیخا دارای جنبه تزئینی بیشتری دارد. به تدریج میوه رسیده با شکاف های نامنظم از راس باز شده و دانه های گوشتی و قرمز آن ظاهر می شود. بر این اساس ، در فارسی به کبد خونین یا جگر زلیخا معروف است.

برای خرید بذر و مشاهده تنوع بذرهای موجود در سایت باغ نت کلیک کنید.

 

گیاه شناسی جگر زولیخا یا خربزه جذامی

گیاه علفی شکل پیچک و تاک دارد و طول آن تا 16 فوت (4.5 تا 5 متر) می رسد. برگها به طور متناوب با 3 تا 7 حلقه عمیق جدا می شوند. هر گیاه به طور جداگانه نر و ماده را بارور می کند. گلهای آن در ژوئن و جولای میوه می دهد و تا نوامبر ادامه دارد. این میوه یک قسمت زگیل مانند دارد و شکلی کشیده دارد که دارای گوشتی در داخل آن آبدار با بافتی مانند خیار تلخ است و در اطراف آن دانه های گیاه گرد است. دارای ماده قرمز سرسختی است. بذرها دانه ای شکل بوده و شکل هندسی جالبی دارند.

این میوه در قرن 14 از شبه قاره هند به چین آورده شد. میوه رسیده آن ، هنگام رسیدن ، در انواع سالادها و میوه های کامل برای مربا در جنوب شرقی آسیا استفاده می شود. اندازه ها ، شکل ها و رنگ های مختلف این گیاه در کشورهای مختلف یافت می شود. در همه اشکال از صاف ، خاردار ، کشیده و بیضی دیده شده است. در چین از آن در سوپ و حتی در چای و چای استفاده می شود. در هند ، آنها را با روغن ، ادویه ، نارگیل و غیره سرخ کرده و با ماست آماده می کنند. آنها حتی از آن در کشورهای ژاپن ، اندونزی ، ویتنام و کشورهای جنوب آسیا نوشیدنی درست می کنند. این میوه به صورت تازه ، خشک و کنسرو شده ارائه می شود.

 

نحوه کاشت جگر زلیخا (1)

 

استفاده و کاربرد میوه جگر زلیخا

میوه جگر زلیخا وقتی سبز است تلخ است و وقتی نارنجی است حالت صاف دارد اما در کشورهایی مانند چین و هند و … وقتی زرد-سبز است مصرف می شود. از شاخه های جوان آن نیز ممکن است به عنوان سبزی استفاده شود. این غذا به طعم غذایی مانند سیب زمینی سرخ شده و گوشت خوک طبخ می شود ، یا در سوپ یا چای استفاده می شود. در هند از آن برای جبران تلخی با ماست استفاده می شود یا به عنوان ادویه استفاده می شود. بودن.

 

*همچنین می توانید برای خرید گل در انواع و اقسام آن با قیمت مناسب روی لینک کنید.*

 

استفاده های داروئی جگر زلیخا

در گیاهان دارویی آفریقایی ، این گیاه کاربردهای زیادی دارد. در ترکیه از آن برای درمان درد معده استفاده می شود. این دارو همچنین برای بیماری هایی مانند استفراغ ، سرفه ، بیماری های تنفسی ، بیماری پوستی ، زخم ها ، نقرس ، روماتیسم ، برای از بین بردن دیابت استفاده می شود. حتی در آزمایشات نیز تأثیرات آن به وضوح نشان داده شده است. برخی از کاربران ادعا می کنند که میوه ای است که از سرطان جلوگیری می کند.

اما به طور کلی ، بیشترین تأثیر آن کنترل دیابت است. طبق تحقیقات سال 2014 ، عصاره این میوه نشان می دهد که اگر ناشتا مصرف شود ، می تواند تأثیر زیادی در کاهش قند خون داشته باشد. با این حال ، زنان باردار باید در خوردن این میوه احتیاط کنند!

میوه های نارس جگر زلیخا خوراکی و دارویی است و شامل آب ، انرژی ، مواد آلی مانند قند ، پروتئین ، چربی ، فیبر ، ویتامین های C ، A ، B ، E ، K و مواد معدنی مانند Ca ، P ، Mg ، Mn ، Fe ، Zn است ، K ، Na نیز گیاهی با گلها و میوه های زرد لیمویی در اندازه ها و رنگهای مختلف دارای ارزش تزئینی است. این یکی از غذاهای رایج سرخپوستان است که با ماست ، ادویه کاری ، فلفل ، قارچ ، سبزیجات و دانه های معطر تهیه و مصرف می شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *