آموزش باغبانی

گل و گیاه ونگه داری آن ها با 10 راهکار در تابستان و هوای گرم

نکاتی طلایی برای نگهداری گل و گیاه در تابستان

اگر طرفدار گل و گیاه هستید و دوست دارید از آنها مراقبت کنید ، بهتر است از شرایط نگهداری گل و گیاه در تابستان مطلع شوید. تشویق شوید.

راهنمای تابستان برای مراقبت از گل و گیاه

1. رطوبت را افزایش دهید

گیاهانی که از رطوبت بالا مانند کلاتیا ، فیتونیا و اکثر سرخس ها خوششان می آید ، باید در این فصل بیشتر آبیاری شوند.
همچنین می توانید ته گلدان را با سنگریزه پر کنید و درون آن آب بریزید تا اثر مرطوب کنندگی روی گیاه داشته باشد. این باعث شادابی گلها در تابستان می شود.

2. گیاه را نسوزانید

اگر می خواهید روی گلها به خصوص در باغها و گیاهان دارای برگهای ظریف و علفی آب بپاشید ، این کار را در ساعات گرم روز به هیچ وجه انجام ندهید ، زیرا قطرات آب روی سطح برگ ها مانند ذره بین عمل می کنند. وقتی آفتاب به آنها تابیده می شود ، آن قسمت از برگ را می سوزاند و در نهایت به رشد گیاه آسیب می رساند.

3. آبیاری عمیق انجام دهید

آبیاری مناسب کلید مراقبت از گیاهان آپارتمانی است. با این حال ، آبیاری بیش از حد نیز ساده ترین راه برای از بین بردن آنها است. همچنین می دانید که نور خورشید و گرما باعث تبخیر سریعتر آب از سطح خاک گلدان می شود. هنگام آبیاری گلها حتماً احتیاط کنید. اگر خیلی سریع آبیاری کنید ، بلافاصله از زیر گلدان آب خارج می شود.
بنابراین در دو مورد آبیاری خیلی سریع یا ناکافی ، اغلب فقط قسمت فوقانی خاک مرطوب می شود و بقیه آب از کناره های گلدان خارج می شود و از ریشه ها خارج می شود. در چنین مواردی اطمینان حاصل کنید که آب آبیاری به آرامی توسط ریشه گیاه جذب شده و به تدریج ده تا 20 دقیقه بعد آب اضافی آن از گلدان خارج شود.

4. تست رطوبت بگیرید

همیشه رطوبت خاک را چک کنید. بهترین و ساده‌ترین روش برای این کار تست انگشت است. انگشت‌تان را در خاک گلدان فرو کنید، ببینید چقدر مرطوب است. یک بند انگشت یا پایین‌تر؟ اگر رطوبت خاک بالاتر از آن بود، یک هشدار است تا آبدهی را کاهش دهید.

با بیلچه، چوب و میخ هم می‌توانید این کار را انجام دهید. وقتی میخ را پای گلدان فرو کرده و بیرون می‌کشید، اگر خاک به آن نچسبیده بود یعنی خشک است، ولی اگر خاک خیس باشد مقداری از آن به میخ می‌چسبد، پس فعلا آبیاری نیاز ندارد.

یک شاخص کلیدی دیگر برای خشک شدن سریع خاک، جدا شدن خاک از کناره‌های گلدان است. ایجاد شکاف بین خاک و لبه گلدان یک نشانه برای آبیاری است.

یک نکته دیگر این‌که هوای خشک خانه در تشنگی سریع‌تر گیاهان مؤثر است. چون در صورت کاهش رطوبت هوا، گیاه آب را زودتر از دست می‌دهد. در نتیجه ریشه، برای جایگزینی آن نیاز به جذب آب بیشتری دارد و خاک گلدان سریع‌تر خشک می‌شود.

10 راهکار مناسب برای نگهداری از گل و گیاه در تابستان و هوای گرم


5. ظهر‌ها آبیاری نکنید

در ساعات گرم روز نباید به گل‌ها آب بدهید. بهترین زمان برای این کار هوای خنک اول صبح است. چون در این زمان گیاهان می‌توانند آب را تا قبل از ظهر جذب کنند و این کار به‌طور مستقیم روی جذب کامل مواد غذایی‌شان تاثیر مثبتی دارد.

همچنین آبیاری اول صبح می‌تواند سوخت و ساز مواد غذایی را در گیاهان افزایش دهد و در نتیجه رشد آن‌ها بیشتر شود.

از طرف دیگر در سپیده‌ دم، چون هنوز آفتاب نزده پس تبخیر آب در کمترین حد خودش است و این باعث صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود. می‌دانید که بالا رفتن رطوبت در اطراف گیاه باعث افزایش بیماری‌های قارچی می‌شود.

آبیاری در زمان طلوع آفتاب یک حُسن دیگر هم دارد و آن این‌که در این زمان، چون گیاهان بیشتر آب دریافتی را جذب می‌کنند از تجمع رطوبت بیش از حد رطوبت و ابتلایشان به بیماری جلوگیری می‌شود.

6. سایه‌سازی کنید

گل و گیاهان آپارتمانی در اصل برای این آپارتمانی نامیده می‌شوند، چون نیاز به نور مستقیم ندارند. گل‌هایی که پشت پنجره‌های جنوبی یا غربی قرار می‌گیرند در این فصل ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوند.

اما از آنجا که شما نمی‌توانید روی برگ‌های آن‌ها ضد آفتاب بزنید بهتر است در ساعات گرم روز جا به جایشان کنید، پرده‌ها را بکشید یا در صورت نازک بودن پرده از پشت دری استفاده کنید تا از آفتاب مستقیم در امان باشند.

لازم است بدانید این حالت حتی برای کاکتوس‌ها و ساکولنت‌های نور دوستی که هنوز کوچکند و به نور زیاد عادت نکرده‌اند، صادق است.

7. خونسردی خود را حفظ کنید

شما در هوای خیلی گرم چه احساسی دارید؟ احساس ضعف و بی‌حالی می‌کنید؟ حالا فکر کنید گیاهان‌تان چه احساسی دارند. آن‌ها تا مدتی می‌توانند گرمای زیادی را تحمل کنند، اما بعد پژمرده می‌شوند. در چنین شرایطی بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که آن‌ها را از نقاط گرم خانه دور نگه دارید و در ساعات گرم روز آن‌ها را در ساعات گرم روز از پنجره دور کنید.

بهترین راه برای خنک نگه داشتن خانه شما در گرما، بستن پنجره‌ها در طول روز به خصوص در ساعات اوج گرما و باز کردن آن‌ها در شب وقتی که هوا خنک می‌شود. اگر بتوانید خانه را فقط چند درجه خنک‌تر کنید، احساس بهتری خواهید داشت و این حس به گیاهان شما هم منتقل خواهد شد.

8. در اوج گرما غذا ندهید

گرچه استفاده از کود‌های شیمیایی برای گیاه به‌خصوص در فصل رشد بسیار مفید است، اما بهتر است در روز‌های اوج گرما این کار را متوقف کنید.

به محض کاهش دما می‌توانید این کار را از سر بگیرید. یادتان باشد در کنار کمبود مواد غذایی گیاهان به اثرات زیاد بود آن‌ها فکر کنید که همین دردسر ساز می‌شود.

اگر گیاه شما در تابستان رشد کندی دارد یا حاشیه و روی برگ‌ها سوخته و یا برگ‌ها پژمرده هستند و لکه‌های سفید نمکی روی خاک دیده‌اید، همه این‌ها از عوارض زیاد بودن مواد غذایی است. غذای اضافه نتیجه معکوس دارد.

9. تعویض گلدان نکنید

شما نباید یک روز خیلی گرم را برای این کار انتخاب کنید به‌ خصوص در گیاهانی که وابسته به ریشه هستند (مثل فیکوس). چرا؟ چون بیشتر مواقع برگ‌ها در اثر گرما آسیب می‌بینند. حالا تصور کنید اگر گلدان را در روز‌های گرم، تعویض کنید شوک مضاعفی به گیاه وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید :

بهترین روش نگهداری از گیاه پتوس در منزل( گیاه لوکژ)

گیاه افوربیا تیروکالی : پرورش،نگهداری ،خواص و مضرات این گیاه

گیاه زامیفولیا : نحوه تکثیر و نکاتی برای مراقبت و پرورش زامیفولیا

گل تکمه ای | راهنمای نگهداری و پرورش گل زینتی تکمه

10. برای هرس صبر کنید

چرا باید تا زمان عبور موج گرما برای هرس گل و گیاهان زینتی صبر کرد؟ استرس در حالی که هرس گیاه را به تولید شاخ و برگ نو تشویق می‌کند، اما فصل گرم اصلا زمان مناسبی برای انجام آن نیست.

این مورد بیشتر برای گل‌های باغچه‌ای صدق می‌کند به ویژه آن‌هایی که شاخه‌های چوبی دارند و به آن تنش وارد می‌کند.

پس در روز‌های گرم کمی عقب‌نشینی کنید. وقتی شرایط به حالت نرمال برگشت می‌توانید برگ‌هایی را که بر اثر عواملی مثل گرما، آبیاری زیاد و خشکی هوا، زرد، بی‌رنگ و خشک شده‌اند هرس کنید.

 

همچنین میتوانید برای خرید نهال به سایت باغ نت مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *