دسته‌بندی نشده

گلهایی که نیاز به نور ندارند!

گلهایی که نیاز به نور ندارند

 چرا گیاهان کم‌نور برای آپارتمان‌ها ایده‌آل هستند؟

یکی از چالش‌های بزرگ برای کسانی که تو آپارتمان زندگی می‌کنن، کمبود نور طبیعیه. خیلی از خونه‌های آپارتمانی پنجره‌های کوچیک دارن یا شاید نور مستقیم و کافی وارد خونه نشه. اما خبر خوب اینه که گیاهانی هستن که بدون نیاز به نور زیاد، به خوبی رشد می‌کنن و خونه‌تون رو سبز و باطراوت نگه می‌دارن.

گیاهان آپارتمانی کم‌نور به خاطر مقاومت بالایی که دارن، انتخاب خیلی مناسبی برای فضاهای داخلی مثل اتاق‌های تاریک یا محیط‌های کاری که نور طبیعی کافی نداره، هستن. این گیاهان علاوه بر زیبایی، حس آرامش و زندگی رو به فضای خونه‌تون اضافه می‌کنن و حتی می‌تونن کیفیت هوای داخل خونه رو هم بهبود بدن.

گیاهان آپارتمانی که با نور کم هم زنده می‌مانند

زاموفیلیا: گیاه مقاوم و کم‌نیاز

زاموفیلیا یکی از اون گیاه‌هاییه که به کمترین توجه و مراقبت نیاز داره و توی محیط‌های کم‌نور هم خیلی خوب رشد می‌کنه. این گیاه با برگ‌های براق و تیره‌ش، خیلی زود به دل هر کسی می‌شینه. زاموفیلیا علاوه بر اینکه نیاز به نور زیادی نداره، آبیاری کمی هم می‌خواد. یعنی اگر وقت ندارید زیاد به گلدون‌ها رسیدگی کنید، این گیاه برای شما ایده‌آله.

گیاه سانسوریا: جنگجوی شب‌زنده‌دار

سانسوریا که با اسم “زبان مادر شوهر” هم شناخته می‌شه، از جمله گیاهانیه که علاوه بر کم‌نیاز بودن به نور، توی شب هم اکسیژن تولید می‌کنه! یعنی برعکس خیلی از گیاهان که فقط روزها اکسیژن میدن، این گیاه حتی توی تاریکی هم مشغول تصفیه هواست. سانسوریا یکی از مقاوم‌ترین گیاهان آپارتمانیه و حتی توی جاهایی که خیلی تاریک باشه هم بدون مشکل رشد می‌کنه.

گیاه برگ عبایی: سبز همیشگی در تاریکی

گیاه برگ عبایی به “قهرمان بی‌نام و نشان” معروفه، چون تقریبا هیچ شرایط محیطی‌ای نمی‌تونه بهش آسیب بزنه. این گیاه به نور زیادی نیاز نداره و توی تاریکی و حتی زیر نور لامپ‌های مصنوعی هم دوام میاره. اگه به دنبال گیاهی هستید که همیشه سبز و سالم بمونه، برگ عبایی انتخاب خیلی خوبیه.

پوتوس: همه‌کاره‌ای برای کم‌نورترین جاها

پوتوس یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانیه که با هر شرایطی سازگار می‌شه. این گیاه توی نور کم و حتی توی تاریکی هم می‌تونه به رشد خودش ادامه بده. علاوه بر این، پوتوس با برگ‌های قلبی شکل و تنوع رنگی‌ش، یه انتخاب عالی برای کساییه که دنبال گیاه کم‌نور و کم‌دردسر می‌گردن.

فیلودندرون: گیاهی با برگ‌های دوست‌داشتنی

فیلودندرون یکی دیگه از گیاهان آپارتمانیه که به نور زیادی نیاز نداره و حتی توی محیط‌های تاریک هم خوب رشد می‌کنه. این گیاه با برگ‌های بزرگ و زیبایی که داره، فضای خونه رو خیلی شیک و مدرن می‌کنه. اگه دنبال یه گیاه شیک و مقاوم هستید که زیاد به نور خورشید وابسته نباشه، فیلودندرون یه گزینه عالیه.

چگونه از گیاهان کم‌نور مراقبت کنیم؟

آبیاری درست و به‌موقع

یکی از مهم‌ترین نکات توی نگهداری گیاهان آپارتمانی کم‌نور، آبیاری درسته. چون این گیاهان به نور زیادی دسترسی ندارن، تبخیر آب از سطح خاک هم کمتره و در نتیجه، نیاز به آبیاری کمتری دارن. مثلا زاموفیلیا و سانسوریا به راحتی می‌تونن چند هفته بدون آب زنده بمونن، ولی حواستون باشه که هر از چند گاهی خاکشون رو چک کنید تا خیلی خشک نشه.

نوع خاک و گلدان مناسب

خاکی که برای این گیاهان استفاده می‌کنید باید خوب زهکشی بشه و آب رو نگه نداره. گیاهانی مثل پوتوس و فیلودندرون به خاک سبک و گلدون‌هایی با سوراخ زهکشی نیاز دارن تا ریشه‌هاشون دچار پوسیدگی نشه. بهتره از خاک گلدانی‌ای استفاده کنید که ترکیب مناسبی از پرلیت و پیت ماس داشته باشه.

کوددهی و تغذیه گیاهان کم‌نور

گیاهانی که توی نور کم زندگی می‌کنن، به دلیل عدم فتوسنتز قوی، نیاز به تغذیه بیشتری دارن. بهتره هر دو تا سه ماه یک بار، از کودهای مایع استفاده کنید تا مواد مغذی لازم به ریشه‌ها برسه و گیاه سالم بمونه. البته حواستون باشه که بیش از حد کود نریزید، چون ممکنه باعث سوختن ریشه‌ها بشه.

نکات پایانی برای نگهداری گیاهان در محیط‌های کم‌نور

در نهایت، نگهداری از گیاهان آپارتمانی کم‌نور کار سختی نیست، فقط باید به چند نکته ساده توجه کنید. یکی اینکه همیشه خاک رو چک کنید و از آبیاری بیش از حد پرهیز کنید. دوم اینکه نور غیرمستقیم حتی به اندازه کم هم می‌تونه به رشد بهتر گیاهان کمک کنه، پس سعی کنید گلدون‌ها رو نزدیک پنجره‌هایی که نور کمی دارن بذارید. و در آخر، هر چند وقت یک بار برگ‌های گیاه رو تمیز کنید تا گرد و غبار روشون جمع نشه و فتوسنتز بهتری انجام بدن.

این مقاله با رعایت نکات کلیدی برای نگهداری و معرفی گیاهان آپارتمانی کم‌نور تهیه شد تا شما بتونید بهترین گیاهان رو برای خونه‌تون انتخاب کنید و از نگهداری راحت و لذت‌بخش این گیاهان بهره‌مند بشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *